Over Bert

Wie ben ik, en wat is mijn professionele ervaring?

jaar softwarespecialist

 • Hoe ik Bert zou typeren? Snel, efficiënt en adequaat. Open en veel verantwoordelijkheidsgevoel. Bouwen aan vertrouwen!

  Wim Ploeg - Algemeen directeur SnelStart
 • Bert is een gedreven professional die antwoorden op ICT behoeftes geeft als het gaat om bedrijfsapplicaties. Programmeert op basis van wensen uit de markt maar gaat voor best of breed als het om standaarden gaat.

  Wim Splinter - Interim organisatieadviseur ICT

 • 2018

  Weer zelfstandig

  Zelfstandig professional

  Na enkele jaren in loondienst heb ik er voor gekozen om met ingang van januari 2018 weer als Zelfstandig Professional aan de slag te gaan. Graag lever ik mijn expertise op het gebied van:
  - softwareselectie
  - softwareimplementatie
  - softwareontwikkeling
  - dataconversies
  - rapportage

 • 2017

  Productmanagement

  Product Owner

  bij SnelStart Software BV

  Begin 2017 zat mijn taak als Incident analist erop. De software was weer voldoende stabiel. Na het teruggeven van deze opdracht aan directie, ben ik overgestapt naar het team Productmanagement. Daarbinnen heb ik me beziggehouden met de ontwikkeling van het product SnelStart, voorbereidingen voor korte termijn maar ook het uitdenken en uitwerken van de productvisie.
  Ook heb ik me ingezet voor het kantorenevent SnelStart Aangenaam, waarbij ik diverse sessies (waaronder de keynote) heb verzorgd.

 • 2014

  Naar SnelStart - Incident Analist

  Incident Analist

  bij SnelStart Software BV

  Door een diversiteit aan gebeurtenissen liep het zo dat ik in 2014 bij SnelStart Software BV in dienst ben getreden als Incident analist. Hier heb ik me enkele jaren mogen inzetten om de software stabiel te krijgen. Mijn rol was het schakelen tussen klant/klantenservice en ontwikkeling. In de praktijk betekende dat heel veel analysewerk, en het stellen van de juiste prioriteiten.

  De diverse softwareproducten die ik intussen in de markt had staan, zijn samen met de bedrijfsnaam (S for Software) overgenomen door IAprog uit Veenendaal, waar ze in goede handen bleken.

 • 2013

  Einde SnelStart dealerschap

  Focus op softwareontwikkeling

  SnelStart dealerschap afgestoten

  Met een viertal medewerkers, waarvan twee consultants, was ik drukker met mijn bedrijf managen dan met slimme oplossingen bedenken. Ik heb ervoor gekozen om de focus weer te leggen op softwareontwikkeling, en mijn SnelStart-klanten overgedragen aan een collega-dealer.

 • 2009

  Eerste eigen softwareproduct

  Eigen softwareproduct in de markt

  In mijn praktijk bij het helpen van ondernemers met SnelStart, kwam ik diverse beperkingen tegen. Hier zag ik kansen, wat resulteerde in een eigen rapportageprogramma voor SnelStart, met de naam AdminView. Met deze eenvoudige maar krachtige oplossing hebben we honderden ondernemers blij kunnen maken.
  Later volgden meer aanvullingen op SnelStart, zoals Voorraadimport, Barcodescanning en vele webshopkoppelingen.

 • 2007

  SnelStart-dealer

  Dealer van SnelStart

  Administratiesoftware voor het MKB

  Het leek me goed om een standaard softwarepakket als uitgangspunt te hebben, en daar verder omheen te ontwikkelen. Na gesprekken met drie softwareleveranciers, werd het SnelStart. Ik werd warm ontvangen als steunpunt om hun klanten goed verder te helpen met de software.
  Mijn voornemen was om zo'n tien pakketten per jaar te verkopen, en er verder maatwerk omheen te bouwen. Echter, na zes jaar hadden we meer dan 500 klanten geholpen met SnelStart. Dat liep dus anders dan voorzien. Veel ervaring opgedaan op het gebied van verkoop, commercie en marketing. Bij heel veel bedrijven dus ook in de keuken mogen kijken. Een waardevolle ervaring.

 • 2005

  .NET

  Softwareontwikkeling

  .NET en SQL Server

  Na een mislukte poging tot nearshoring heb ik het uitbestede project zelf maar opgepakt. Voor de nearshoring was 40 uur gecalculeerd, ik had in twee dagen een betere oplossing staan. Vanaf dat moment volop verder gegaan met ontwikkeling in VB.NET met SQL Server. Daarbij gewerkt met componenten van Infragistics, en later DevExpress

 • 2003

  Softwareselectie

  Pakketselectie

  Diverse ondernemers geholpen met het kiezen van een geschikt boekhoudpakket. En vervolgens ook geholpen met het ingebruiknemen ervan.

 • 2003

  Softwareontwikkeling

  Softwareontwikkeling

  MS Access, VBA en SQL Server

  Vanaf 2003 veel ervaring opgedaan met Microsoft Access, inclusief VBA (Visual Basic for Applications). Hierin oplossingen voor ondernemers ontwikkeld, en ook consultancydiensten geleverd aan andere ontwikkelaars in MS Access.

 • 2002

  Inschrijving KvK

  Inschrijving Kamer van Koophandel

  Diverse ondernemers helpen met hun computer en aanverwante zaken. Dan is het wel fijn als er een factuur gestuurd kan worden. Voor mij was het aanleiding om me in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.